Daniel Patrick Welch - click to return to home page


    English versions 
Arabic versions - Saudi Arabia Catalan versions Croatian versions Czech versions Danish versions Nederlandse versies Finnish versions Versions Françaises Galician versions German versions Greek versions Indonesian articles Le versioni Italiane Japanese versions Urdu versions - Pakistan Polish versions Portuguese articles Romanian versions Russian versions Serbian articles Las versiones Españolas Ukrainian versions Turkish versions

 

 

 

Άστα λα βίστα, μωρό μου!
Το skynet βρίσκεται ήδη εδώ

(11/04)

'Όσο οι Χριστιανοί στις ΗΠΑ και στον κόσμο κατακλύζουν τις εκκλησίες για να γιορτάσουν το μαρτύριο του Κυρίου και Σωτήρα τους, τα Αμερικάνικα αρπακτικά σερφάρουν ανενόχλητα στους ουρανούς πάνω από άλλη μια Αραβική γη, κρατώντας τα βλήματα της κολάσεως σε αναστολή μέχρι να είναι σίγουροι, απόλυτα σίγουροι, ότι ο γάμος, η παρέλαση, η μεταφορά αγαθών ή οτιδήποτε άλλο σέρνεται κάτω από το χρυσό τεχνολογικό τους βλέμμα, συνδέεται άμεσα με τους τρομοκράτες που θα καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Ουάου! Αυτό κι αν ήταν περιεκτικό. Αλλά από την άλλη,  το κάτουρο και το ξύδι δύσκολα καταπίνονται, πόσο μάλλον να κρατιούνται στο στόμα κάποιου για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Και δεν έχει έρθει εδώ και καιρό η ώρα για τους Αμερικάνους να πνιγούν στην ίδια τους φουσκωμένη ρητορική, που με τις περισταλτικές κινήσεις της φέρνει ναυτία από τις Οργουελιστικές αηδιαστικές ιδέες από τους πράκτορες της Μοναδικής Υπερδύναμης-πολεμική μηχανή; Από το ένα θέατρο μετά το άλλο, όσο οι Αμερικάνοι ευτυχισμένα βοσκούν ανήξεροι στην δίαιτά τους που αποτελείται από χάμπουργκερ, νοικοκυρές και συνέδρια, η αυτοκρατορία σπέρνει τους σπόρους της καταστροφής της και επιταχύνει τον θάνατό της.

Θα έμπαινα στον πειρασμό να πω: Μπορώ να έχω ένα Αμήν; Και να τελειώναμε με αυτό- είναι πλήρως δικαιολογημένο και καθυστερημένο εδώ και καιρό - εάν δεν επρόκειτο πράγματι για μια αυτοκρατορία που πεθαίνει, που όπως ένας απειλούμενος τυρανόσαυρος, είναι πιο επικίνδυνη όταν στέκεται στα πίσω της πόδια. Και τα ψέματα και οι αντιφάσεις που διαμελίζουν την χώρα και την παγκόσμια τάξη πάντα συντελούν στην μεγαλύτερη μιζέρια των απεγνωσμένων και των ξεχασμένων ανθρώπων τόσο στο εσωτερικό όσο και ανά τον κόσμο.

Σώστε τα παιδιά! Από τους δίκαιους φιλελεύθερους και από τα εργαλεία της αυτοκρατορίας, που όσο τα μαραφέτια τους δολοφονούν φτωχά μαύρα και καφέ παιδιά, οι Φορείς της Δημοκρατίας απαγορεύουν τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Βαγδάτης. Γιατί οι άκαρδοι αεροπειρατές του ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ που κινούν τα νήματά τους- λες και υπάρχει διαφορά - γιατί μια νέα εναέρια επίθεση τους να είναι πιο ακριβής, και λιγότερο θανατηφόρα εις βάρος πολιτών από τις προηγούμενες, όταν η καταγεγραμμένη εγκληματικότητά τους μοιάζει με ένα ραδιενεργό σύννεφο από σκόνη εμπλουτισμένου ουρανίου πάνω από αμέτρητα θύματα μέσα στον χρόνο. Υπάρχει κανείς πράγματι που να πιστεύει ακόμα το παραμύθι με τις "έξυπνες βόμβες" και τις "ενοχλητικές απεργίες"; Είναι χειρότερο από το να ρίχνουν τις οικονομίες: αφού μετά από δεκαετίες καταστροφής κανείς δεν θα ενοχληθεί να ρωτήσει ποια ήταν η πηγή του κακού.

Πρέπει να επέμβουμε για να διαφυλάξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ουρλιάξουμε στη Διεθνή Προοδευτική Πολιτική που αναμασούν την ιδέα Ο Καλός Ένας, μια ιδέα που υποστηρίζουν  από τους αμετανόητους ρατσιστές ήρωές τους, που έκαναν τον κόσμο ασφαλή για την δημοκρατία πριν από έναν περίπου αιώνα. Αλήθεια; Αλλά ούτε λόγος για μια απαγορευτική εναέρια ζώνη πάνω από το Μπαχρέιν όπου ο Πέμπτος Στόλος καραδοκεί στο πέλαγος, ή πάνω από την εναέρια φυλακή που είναι η Γάζα, ή πάνω από την καταστροφική «γκαλερί» πυροβολισμών που είναι πάνω από το θέατρο AfPak. Και φυσικά, δεν υπάρχει αντίστοιχη απαγόρευση πτήσεων στις 800 ή όσες είναι οι βάσεις των ΗΠΑ που έχουν διασκορπιστεί στον πλανήτη και είναι τα σημεία εξαπόλυσης σκοπευτών. Κανένας δεν αστυνομεύει την Παγκόσμια Αστυνομία. Πάντα ο πειθαρχικός τεχνοκράτης, Ο λεγόμενος Ομπάμερ, συνοψίζει την απείρως πιο επικίνδυνη δυναμική του Yes Man πάνω από το ιδεολογικό.

Καλωσορίσατε στην ρατσιστική κοινωνία που κραυγάζει από τους οπαδούς ενός στημένου και χρηματικού συστήματος που ξεζουμίζει όσο υποκρίνεται να είναι η δημοκρατία ενώ αντίθετα την υπονομεύει σε κάθε πιθανή της στροφή. Οι Αμερικάνοι δεν ενδιαφέρονται για την γνήσια δημοκρατία, δεν την βιώνουν πραγματικά σε καμία πτυχή της καθημερινότητας τους, και δεν θα την αναγνώριζαν ακόμη κι αν ξεπηδούσε και τους δάγκωνε στον συλλεκτικό παχύσαρκο κώλο τους. 

Άλλωστε, τα πολιτικά δικαιώματα είναι για ανόητους κλαψιάρηδες που ακόμα πιστεύουν ότι "η δημοκρατία" έχει να κάνει με το να μπορεί κανείς να διαδηλώνει στους δρόμους. Προφανώς τους ξέφυγε το υπόμνημα: Έχει να κάνει με το να μπορείς να διαλέγεις την αγαπημένη σου μάρκα παπουτσιών ή να διαλέγεις με τι θα παθιάζονται οι νοικοκυρές. Χα! Καλά τα καταφέραμε: "εμείς" εκλέξαμε έναν μαύρο τύπο! Μεγάλη δουλειά - Ο Καλιγούλας είχε εκλέξει ένα άλογο. Υπάρχει τίποτα πιο ρατσιστικό από το να στέλνεις τον θάνατο από τους ουρανούς πάνω σε καφέ ανθρώπους με σκοπό να διαχειρίζεσαι τις ίδιες τους τις χώρες; Η' οι άνθρωποι δεν έχουν πράγματι πιάσει το νόημα του δυναμικού George Carlin που ήταν τόσο πειστικά φωτισμένος, Θεός συγχωρέστον: «Ποιοι ήταν οι τελευταίοι λευκοί άνθρωποι-οι Γερμανοί-οι μόνοι λευκοί που βομβαρδίσαμε ποτέ! Και γιατί;; Επειδή προσπάθησαν να επέμβουν στην δράση μας. Ήθελαν να διοικήσουν τον κόσμο. Κουραφέξαλα! Αυτή είναι η δική μας αναθεματισμένη δουλειά!» Οι Αμερικάνοι μπορούν να συνεχίσουν να το αγνοούν αυτό κινδυνεύοντας, μαζί με την λυπητερή συνειδητοποίηση ότι αυτοί που απελευθερώνουν τις βόμβες είναι οικονομικοί στρατολόγοι που σχεδιάζουν την συνταρακτική δυσαναλογία εις βάρος φτωχών, μαύρων και καφέ κοινωνιών από το σπίτι. 

Ο Όργουελ και ο Κάφκα έχασαν μαζί στις άθλιες πλοκές Απορρόφησης, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να έχουν κατασκευάσει έναν τόσο φριχτό εφιάλτη. Δεν έχει γραφτεί ακόμη τέτοια δυστοπία που να μπορεί να ανταγωνιστεί τον θαρραλέο σημερινό τούτο κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα. Το χειρότερο στην υπόθεση είναι ότι όσο τα αεροσκάφη εποπτεύουν τους ουρανούς, από την Λιβύη μέχρι τα Μεξικάνικα σύνορα και τους δρόμους των πόλεών μας όπου τα δύο εκατομμύρια συν οι κάτοικοι του Φυλακισμένου μας Πλανήτη αυξάνονται - ο μεγαλύτερος στον κόσμο, άλλος ένας Αμερικάνικος θρίαμβος - εν μέσω αυτής της φρίκης, διαμάχες ξεσπούν για το πως να στρέψουν ένα χαλασμένο σύστημα, για το πως να πλουτίσουν καλύτερα εκείνους που ήδη έχουν, για τις αξίες της ανακύκλωσης και της μπύρας χωρίς γλουτένη. Ο Τζον Κόνορ δεν θα έρθει πάλι παίδες. Εμείς είμαστε εκείνοι που περιμέναμε.

© 2011 Ντάνιελ Πάτρικ Γουέλτς.  Έχει δοθεί άδεια επανεκτύπωσης με αναγνώριση και σύνδεση της ιστοσελίδας danielpwelch.com.
 

Translated from English by Diana Nanou

^  Top  ^


Ο Γουέλτς ζει και γράφει στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης στις Η.Π.Α., με την γυναίκα του, Τζούλια Ναμπαλίρουα-Λουγκούντε. Διευθύνουν μαζί το The Greenhouse School.  Είναι συγγραφέας, τραγουδιστής, γλωσσολόγος και ακτιβιστής, έχει εμφανιστεί στο ραδιόφωνο στην εκπομπή [interview available here] και είναι στην διάθεσή σας για ακόμη περισσότερες συνεντεύξεις. Παλιότερα άρθρα και μεταφράσεις θα βρείτε στον ιστότοπο danielpwelch.com. Θα εκτιμούσαμε πολύ τις συνδέσεις σας με τον ιστότοπο αυτό.