Daniel Patrick Welch - click to return to home page


    English versions 
Arabic versions - Saudi Arabia Catalan versions Croatian versions Czech versions Danish versions Nederlandse versies Finnish versions Versions Françaises Galician versions German versions Greek versions Indonesian articles Le versioni Italiane Japanese versions Urdu versions - Pakistan Polish versions Portuguese articles Romanian versions Russian versions Serbian articles Las versiones Españolas Ukrainian versions Turkish versions

 

 

 

Hugo Chavez Frias, Rest in Power
Eres de los Muertos que nunca mueren!

3/13

Hvad denne mand betød, og betyder for det globale syd og til alle dem der stræber efter en bedre vej for menneskeheden, kan ikke overvurderes. Jeg er så ked af det, at jeg næsten er uden ord. En del af mig ønsker bare, at krølle sig sammen og være ked af det. Men jeg føler også, at det er afgørende at finde ord, og blive ved med at holde udbrede dem og sige dem igen og igen. Viva Comandante Chavez! Viva la Revolucion! Viva el Socialismo bolivriano!

Det er et skræmmende og sårbart øjeblik for befolkningen i Venezuela og alle, der ville modstå imperialistiske aggression. Reaktionære kræfter under ledelse af USA har allerede forsøgt at udføre et kup mod Chavez mere end én gang, og der er ingen tvivl om, at de planlægger et nyt mens vi taler. De savler ved udsigten til at udvælge et af de vigtigste symboler på modstand og alle, der bekymrer sig om at kæmpe imod imperiet bør være i højeste beredskab.

Dette er ikke paranoia eller retorik. Selv om det var et dokumenteret tilfælde af kræft, ville jeg ikke være i tvivl om at disse skiderikker havde haft en finger med i spillet. Det lort de har prøvet på Fidel afføder lettroenhed, men er veldokumenteret. Uanset, evig årvågenhed og alt det ... så op med paraderne folkens! Vi er ved at blive udsat for en virtuel tsunami af lort i den amerikanske presse, alle del af en forudsigelig og langvarig kampagne for at destabilisere Venezuela og underminere folkets revolution. Lad jer IKKE narre!! Amerikanerne er som regel alt for hurtige til at acceptere det lort vores regering udspyder, mens de planlægger kup og uro på halvkuglen og i verden. Guatemala, Honduras, Nicaragua, Colombia, Panama, Haiti, DR, Chile ... listen er uendelig ... Der er næsten ingen lande den amerikanske regering ikke har prøvet at pille ved i jagten på sin egen imperialistiske dagsorden - uanset hvem der sidder i Det Hvide Hus, uanset race eller parti, eller såkaldt 'filosofi'. Det er sådan maskinen fungerer - holde øjne, sind og hjerte åbent.

I virkeligheden er det ofte, når det såkaldte "venstre" er ved magten (så latterligt som dette begreb er for alle der følger med), at reaktionære kræfter forsøger at snige sig til en hurtig sejr, i ly af mørket. Obamas angreb på Social Security og hans "austerity" crap er et perfekt eksempel. Alle scenarier der oversvømmes er højrefløjens våde drøm, og ville være utænkelig uden den Demokratiske opbakning.

På globalt plan er tingene selvfølgelig endnu værre. Der er ingen tvivl om at den amerikanske regering udfører kriminelle handlinger mod de suveræne nationer på deres egen halvkugle, og ingen hvis hat der stor nok til at få os til at ligne heltene. Den amerikanske regering og de kræfter den repræsenterer, har simpelthen, tragisk og konsekvent været på den forkerte side hele tiden.

Det er nu på tide at hvæsse kløerne og anråbe forskellene mellem "os" og "dem". Imperialisme, kapitalisme, de beføjelser, der uanset hvordan du ønsker at betegne dem, trives ved at anstifte en falsk følelse af "enhed", mens der sås splid om alle vigtige spørgsmål. Nu er det tid til enhed og solidaritet med dem, der stadig modstår imperiet, både på denne halvkugle og i hele verden. De amerikanske og NATOs militære maskiner omringer kloden som den snigende blæksprutte de er, og enhver som kommer i vejen for den globale dominans vil blive knust. Det betyder dræbt, hvis det er nødvendigt, såvel som dæmoniseret, sammensværget mod, angrebet, manipuleret, skræmt og truet til underkastelse. Mennesker, der ikke indser dette definerer sig selv mod det store flertal af verdens befolkning, for hvem der faktisk er en virkelig verden uden for de virksomhedsrøvslikkende medier, som amerikanerne lever i og sover i, især sover i.

Genkoloniseringen af Afrika, den planlagte og brutale ødelæggelse af Libyen, finansiering, bevæbning, uddannelse og økonomisk sponsorering af islamistiske forbrydere afslører en kynisme og en arrogance, der er fortvivlende velkendt for de fleste borgere på denne halvkugle uden for de amerikanske grænser. Det er faktisk fortiden der gentager sig, denne gang med islamister i stedet for marxistiske antiheros i den reaktionære fortælling, undtagen selvfølgelig, når de er vore sønner af tæver.

Der vil komme flere kampe, flere stationer for dette ødelæggelsens tog, flere lektioner, der skal læres, glemmes, ignoreres og høres. Men det er vigtigt at vi giver udtryk for den vrede og fortvivlelse, som vi føler i al sin rå magt. Krigsråb er ofte det eneste vi har at komme med når vi er tunge om hjertet. Så her kommer de: USA hold dine blodige, kriminelle hænder fra Venezuela, og holde dine bøller og spioner ude af det globale syd! DETTE er den test, folkens ... hvilken side af det globale syd kæmper du for?

Bliv ved med at marchere, slå til, kæmpe, tale, overbevise, forsvare, støtte --- det har en afgørende betydning i dette øjeblik. Ni un paso Atras, nisiquiera para coger impuls! Te queremos, Comandante Chavez! Eres de los Muertos que nunca mueren. Begræd de døde og kæmp som ind i helvede for de levende!

Translation by Peter Gron Echwald

^  Top  ^


Welch bor og skriver i Salem, Massachusetts, USA, med sin kone, Julia Nambalirwa-Lugudde. Tilsammen driver de The Greenhouse School.. Tidligere artikler er tilgængelige på internettet http://danielpwelch.com: indekset er tilgængeligt ved forespørgsel. Nogle artikler er tilgængelige i diverse andre sprog, eller er ved at blive oversat )oversættelseshjælp til flere sprog er velkommen). Welch taler flere sprog og til rådighed til optagelser på fransk, tysk, russisk og spansk, eller til telefoninterviews i målsproget. Se gerne "danielpwelch.com"